CEMEVİ için sinyal!

  • Home
  • CEMEVİ için sinyal!
CEMEVİ için sinyal!
Mahkeme ibadethane olarak kabul etmedi ama Erdoğan'dan cemevleri için sinyal geldi. Abone ol

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Alevilerin Cem Evleri’nin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin şu ana kadar kendisine ulaşan bir talep olmadığını belirterek, “Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Medeniy connecticut seo etler İttifakı Girişimi 1. Forumu’na katılmak üzere İspanya’ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin “Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anayasa ve yasalara aykırı" şeklindeki kararının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız" dedi.

Şu ana kadar bu konuda kendisine ulaşan bir talep olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Zaman zaman bunların dedikodusu yapılıyor. Şu anda bu konuyla ilgili iletilen, net herhangi bir şey Başbakanlığımıza olmadı. Daha önce böyle bir şey bazı milletvekili arkadaşlarımıza, bakan arkadaşlarımıza iletilmiş ve bunlarla ilgili de kendilerine Meclis’te bir cevap verilmiştir. Ve bildiğim kadarıyla bu idare mahkemesine de yansımış. Herhalde bugünkü bazı gazetelerde de idare mahkemesinin verdiği cevap var. Ama şahsıma ulaşmış böyle bir taleple ilgili herhangi birşey yok. Ulaştığında da biz bunlara tabi ki uzak kalmayız, değerlendiririz. Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim