Yeni pasaportlar yolda!

  • Home
  • Yeni pasaportlar yolda!
Yeni pasaportlar yolda!
Yeni pasaportlar daha küçük ve sahteciliğe karşı daha güvenli olacak. Abone olİçişleri Bakanı Beşir Atalay, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına göre hazırlanan yeni pasaportların bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren kullanıma sunulacağını açıkladı.

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun soru önergesini y hastane seo anıtlayan Atalay, yeni pasaportların ICAO standartlarına uygun olarak tasarlandığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Pasaportlar, ebatları eskisine göre küçük, üzerinde çip bulunan, fotoğrafları yapıştırma değil yazdırma usulü ile kaydedilen, sadece düzenlendiği süre içerisinde kullanılabilen, temdit ve refakat haneleri bulunmayan, sahteciliğe karşı güvenlik unsurları içeren bir şekilde üretilecektir."

Atalay, pasaportların basım yetkisinin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne (DDMGM), tanzim yetkisinin yurtiçinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, yurtdışında Dışişleri Bakanlığı'na verildiğini anımsattı.

Basımda kullanılacak çiplerin alım ihalesinin DDMGM'ce yapıldığını belirten Atalay, teknik şartname gereğince firma tarafından ilgili kurumlara pasaport tanzimi ve üretimi eğitimi verileceğini bildirdi.

Atalay, sistemin kurulum sürecinin devam ettiğini, teknik şartname gereği 16 ayın sonunda sistemin çalışır biçimde teslim edilmesinin öngörüldüğünü açıkladı.




Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim