Merkez Ataşehiri uçurdu

  • Home
  • Merkez Ataşehiri uçurdu
Merkez Ataşehiri uçurdu
Yeni finans merkezi Ataşehir aldı başını gitti. Gayrimenkul fiyatları patladı.Abone ol

Finans merkezi ilan edilen Ataşehir’de, daha bu projenin söylentilerinin başlaması ile gayrimenkul fiyatları patladı. 2005’te 100 metrekarelik evlerin fiyatı 90-125 bin arasında değişirken bu rakamlar 2007’de 200-400 bin YTL’ye çıktı

İstanbul’un yeni finans merkezinin Ataşehir olm colorado seo ası da bölgedeki emlak fiyatlarını patlattı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası’nın verilerine göre özellikle gelişen bölgelerdeki yeni inşaatlar, o bölgelerin değerini arttırırken, konut fiyatlarında en büyük artışların yaşandığı yerler de buralar oldu.

Ataşehir’de 2005 yılında 90 bin ile 125 bin YTL arasında değişim gösteren ortalama 100 metrekarelik ev fiyatları, 2007’de 200 bin-400 bin YTL aralığına yükselirken bölge, yüzde 220 ile en çok değer kazanan yer oldu.

Bunda Ataşehir adının son dönemde finans merkezi olarak anılması ile TOKİ’nin konut projelerinin de büyük etkisi büyük oldu. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Ataşehir’in doğu bölgesinde özellikle 2005 ve 2006 yıllarında yoğun talep olduğunu, fiyat artışlarının bu nedenle büyük artış gösterdiğini dile getirdi.

Ateş Ateşehir’de Teknik Yapı’dan Soyak ve Varyap’a kadar birçok şirketin önemli yatırımlar yaptığını ve en az iki alışveriş merkezi inşaatının bulunduğunu belirterek ‘Bu bölge yeni yatırımlarla zaten çok önemli hale gelmişti. Finans merkezi projesi ile değeri çok artacak’ dedi.

İbrahim Acar-Star



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim