Berlusconiye iki kurşun

  • Home
  • Berlusconiye iki kurşun
Berlusconiye iki kurşun
Berlusconi ve kardeşi Paolo'ya mafya usulu mektupla iki kurşun gönderildi.Abone ol

İtalya’da 2006’da yapılan seçimlerle başbakanlığı Romano Prodi’ye kaybeden sağcı politikacı Sylvio Berlusconi, aşırı İslamcı bir grup tarafından ölümle tehdit edildi. Medya devi siyasetçinin sahibi olduğu Il Giornale gazetesine gönderilen bir kutuyu açanlar, iki boş kurşunla karşılaştı. Kutudaki mektupta, kurşunların Berlusconi ve kardeşi Paolo için olduğu yazılıydı. new mexico seo Mektupta “Bu kurşunlar Berlusconi kardeşlere, gazetelerindeki saçmalıklar ve İslam karşıtı görüşleri nedeniyle gönderildi. En uygun zamanda, Pakistan’da Butto’ya ne yaptılarsa, ondan yapacağız. Önce bir kurşun, sonra da intihar saldırısı. Korumaları veya güvenlik önlemleri bizi durduramaz, çünkü ne yapacağımız belli olmaz. Allahu Ekber” yazılıydı. Mektup incelenmesi için polise teslim edidi. El Kaide, Irak işgaline 3 bin asker gönderen İtalya’yı daha önce de tehdit etmiş, hatta 2004’te yayınladığı bir kasette, “Askerlerinizi çekmenizi söyledik. Buna uymadınız. Berlusconi’nin kellesini alacağız” demişti. Forza Italia partisinin genel başkanı olan medya devi Sylvio Berlusconi (71) 11 milyar dolar servetiyle İtalya’nın en zengin insanı.

Paris Belediye Başkanı da tehdit edildi

EL Kaide militanları tarafından kullanılan internet sitelerinde Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe de hedef olarak gösterildi. Örgütün, belediye başkanını öldürerek Fransa’yı karışıklığa sürüklemek istediği belirtilirken polis, Bertrand’a uygulanan güvenlik önlemlerini sıklaştırdı. Eşcinsel Delanoe, 2002 yılında gay karşıtı bir militan tarafından bıçaklanmıştı.

‘Her an vurulabilirsin’

Mektupla kurşun gönderme 200 yıllık geçmişi olan İtalyan mafyası tarafından başlatıldı. Sonra tüm dünyaya yayıldı. “Her an vurulabilirsin” anlamına geliyor.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim