Paranın yeni MERKEZi

  • Home
  • Paranın yeni MERKEZi
Paranın yeni MERKEZi
TOKİ Genel Müdürü Bayraktar Merkez Bankası'nın taşınacağı adresi açıkladıAbone ol

Erdoğan Bayraktar CNN Türk'ün canlı yayınına katılarak Merkez Bankası'nın yeni merkez binasının İstanbul Ataşehir'e yapılacağını açıkladı.

Bayraktar, "Finans merkezleri ülkenin para trafiğini yönlendirmektedir. Bu nedenle seçilen yerin önem google ads service i büyüktür. Ülkemize para getirecek, ülkemize sinerji getirecek bir yerin önemi vardır. Bu nedenle ülkemizin finans merkezini İstanbul'un Ataşehir semtine taşıyoruz. Ancak bu projenin yapımı sırasında İstanbullular'dan destek bekliyoruz. Çünkü burası dünyanın sayılı merkezlerinden birisi olacak."

Bayraktar, yeni finans merkezinin İstanbul'un trafiğine bir yük getirmeyeceğini tam tersi trafiği rahatlatacağını belirterek "TEM ve bağlantı yollarına yeni kavşaklar yaparak finans merkezine direk bağlantı yolları yapacağız. Bu nedenle İstanbul trafiği oldukça rahatlayacaktır" dedi.

Bayraktar, yeni finans merkezinin depremle anılan bir kente getirilmesinin bir risk taşıyıp taşımadığı sorusuna da "Finans merkezi İstanbul'un depreme en dayanıklı yerleşim merkezlerinden birisine yapılıyor. Dolayısıyla inşaatlarda kullanacağımız teknoloji de depreme en dayanıklı teknoloji olacaktır. Sayın Başbakanımızın talimatıyla her türlü araştırmalar yapılmış ve önlemler alınmıştır" dedi.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim