Çete sırları DONA saklandı

  • Home
  • Çete sırları DONA saklandı
Çete sırları DONA saklandı
SSK'yı çarpan şebeke çökertildi. Sırlar iç çamaşırlara saklandı.Abone ol

İzmir, Muğla, Aydın, Konya ve Batman'da, kimlik, diploma, pasaport, para, ruhsat, sağlık raporu, çalışma belgesi gibi evrakın sahtesini yaparak, resmi kurumları, bankaları ve vatandaşları dolandıran suç örgütü üyesi 59 kişi yakalandı.

Şebekenin, kağıt üzerinde kurduğu şirketlerle SSK'yı 2 milyon YTL dolan hastane seo dırdığı belirlendi.

Şebeke sırları iç çamaşırında

Şebekenin tüm sahtecilik işlemlerini yürüten M.H.'nin evrakın kopyalarını bilgisayar yerine hafıza kartlarına sakladığı, bunları da iç çamaşırına hazırlattığı özel ceplerde taşıdığı ortaya çıktı.

Y.B.'nin liderliğindeki şebekenin, resmi olarak kağıt üzerinde kurdukları şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterdikleri kişiler adına sağlık karnesi çıkartıp tüm tedavi giderlerini karşılattıkları, bu yolla SSK'yı 2 milyon YTL dolandırdıkları tespit edildi.

Şebekenin ayrıca emekli etme vaadiyle bazı vatandaşların paralarını alıp dolandırdıkları, şirketleri aracılığıyla piyasaya yüklü miktarda sahte fatura sürerek vergi kaçakçılığı yaptıkları, sahte şirketleri üzerinden bankalardan sahte evrakla kredi çektikleri, sahte pasaportlarla yurtdışına insan kaçırdıkları, piyasaya sahte para sürmeye çalıştıkları ve il dışından gelen tarihi eserleri satmaya kalkıştıkları saptandı.

Şebekenin, sahte sicil sabıka kaydından, diplomalara, nüfus cüzdanlarından ehliyetlere kadar hemen tüm resmi evrakın sahtelerini yaptığı, bu yolla yüzlerce kişinin işe girmelerini sağladığı da belirlendi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim