1 YTLye 15 kuruş kaldı

  • Home
  • 1 YTLye 15 kuruş kaldı
1 YTLye 15 kuruş kaldı
Dolar kelimenin tam anlamıyla sürünüyor. 1 dolar=1 YTL olmaz üzere... Sadece 15 kuruş kaldı. Abone ol

Dolar, tüm para birimleri karşısında tarihin en düşük seviyelerine doğru geriliyor. ABD ekonomisine ilişkin kaygılar doların YTL karşısında da son 6.5 yılın en düşük değerine inmesine neden oldu.

ABD'deki konut k almanca seo redisi pazarında yaşanan sorunların kısa sürede atlatılamayacağının anlaşılması piyasaları endişelendirmeye devam ediyor.

Krizin büyük bankalara da sıçraması ve dünyanın en güçlü finans kuruluşları olarak görülen Citibank, Merril Lynch, Morgan Stanley gibi kuruluşların zora düşmesi endişeleri daha da büyütüyor, en büyük ekonomi ABD'nin durgunluğa gireceği kanaatini güçlendiriyor.

Dün ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin "büyümenin canlanması için cesur adımlar atacağız" açıklaması da faizlerin bir kez daha ineceği beklentisi yarattı. Bunun üzerine borsalar yükselirken, dolar hızlı bir inişe geçti. Tüm para birimleri karşısında gerileyen dolar, euro karşısında 1.48 seviyesine kadar indi.

Dolardaki düşüş Türkiye'de de etkisini gösterdi ve kur son 6.5 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. 1.15 seviyesini aşağı doğru kıran dolar kuru, 1.1495 oldu. Böylece dolar kurunun YTL ile bire bir seviyesine gelmesine sadece 15 YKr kaldı.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim