Maskeli Beşler görevde

  • Home
  • Maskeli Beşler görevde
Maskeli Beşler görevde
Suç işlememeye tövbe edip ticarete atılırlar. Ancak öyle bir teklif gelir ki...Abone olBu hafta 5 yeni film gösterimde: ''4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün'', ''Benim Aşk Pastam'', ''Bana Söz Ver'', ''Maskeli Beşler Kıbrıs'', ''Çılgın Dershane Kampta''.

4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün
(4 Luni, 3 Saptamini si, 2 zile)

Yönetmen: Cristian Mungiu
Oyuncular: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu
Tür:  Dram
Süre: 113 dakika
Yapım Yeri: Romanya
Yapım Yılı: 2007

Otilia ve Gabita, yurtta aynı odayı paylaşan iki üniversite öğrencisidir. Gabita’nın istemediği hamilelikten kurtulabilmesi için ucuz bir otelde yasadışı bir kürtaj geçirmesi gerekir, arkadaşı Otilia da bu süreçte ona destek olur. Romanya’da komünizmin, Çavuşesku’nun iktidarda olduğu son yıllarında geçen Altın Palmiye ödüllü film, gerilim dozu giderek artan bir atmosferde dönemin güçlü bir portresini çiziyor.

Benim Aşk Pastam
(My Blueberry Nights)

Yönetmen: Wong Kar Wai
Oyuncular: Jude Law, Rachel Weisz , Natalie Portman, Norah Jones...
Tür: Dram / Romantik
Süre: 110 dakika
Yapım Yeri: Fransa / Hong Kong
Yapım Yılı: 2007

Hong Kong’lu yönetmen Wong e-ticaret seo Kar Wai İngilizce olarak çektiği ilk filmi, gönül yarası ve yeni başlangıç arasındaki mesafede dramatik bir gezintiye çıkarıyor. Kalbi kırılan Elizabeth (Norah Jones) yaşadıklarının ardından hayatındaki her şeyi, rüyasını ve duygusal olarak yakınlaşmaya başladığı arkadaşı Jeremy’i (Jude Law) geride bırakarak kırık kalbini düzeltebilecek bir şeyler bulmak amacıyla Amerika boyunca bir yolculuğa çıkmaya karar veriyor.

Seyahati boyunca garsonluk yapıyor ve Memphis’te kendisinden çok daha fazla üzüntülü ve sorun yaşayan bir polis Arnie (David Strathain) ve eşi Sue Lynne( Rachel Weisz) ve babasıyla sorunları olan, kumarbaz Leslie (Natalie Portman) ile tanışıyor. Elizabeth bu kişileri tanıdıkça yalnızlığın ve yoksunluğun gerçek derinliğine tanık oluyor ve aslında bu yolculuğun aradığının bir parçası olduğunu anlamaya başlıyor.

Bana Söz Ver
(Promets Moi)

Yönetmen: Emir Kusturica
Oyuncular: Miki Manojlovic, Ljiljana Blagojevic, Aleksandar Bercek...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Tsane, dedesi ve inekleri Cvetka ile bir tepede yaşamaktadır. Komşuları ve öğretmenleri haricinde köyün tek sakinleri onlardır.

Bir gün, Tsane’in dedesi, genç adama, ölmek üzere olduğunu söyler. Tsane’a, üç tepeyi aşarak, kasabaya en yakın pazarda Cvetka’yı satması için söz verdirir. Tsane, eline geçen parayla kutsal bir heykelcik alacak ve en önemlisi eve bir gelin ile dönecektir.

Tsane, ilk sözünü kolaylıkla yerine getirir, fakat dedesi ölmeden bir eş bulabilecek midir? Tam bu sırada, okula her zamanki gibi geç kalan Jasna ile karşılaşır...

Maskeli Beşler Kıbrıs

Yönetmen: Murat Aslan
Oyuncular: Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Deniz Akkaya...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler, suç işlememeye tövbe eder ve ticaretle uğraşmaya başlar.

Ancak suç dünyasının önemli isimlerinden Rocky Selim (Mehmet Ali Erbil) kendilerine reddedilmesi güç bir teklifle gelir: Kıbrıs'ta bir kumarhaneyi soymak. Bir araya gelen ekip Kıbrıs'a hareket eder. Operasyon için yaptıkları planlar ve soygun çabaları çeteyi birbirinden komik sürprizlerle karşı karşıya getirecektir.

Çılgın Dershane Kampta

Yönetmen: Faruk Aksoy
Oyuncular: Alp Kırşan, Okan Karacan, Paşhan Yılmazel, Ozan Aydemir...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007

“Çılgın Dersane Kampta”da üniversiteye giriş sınavlarına çok az bir süre kalmış ve öğrenciler sınav stresinden uzaklaşmak amacıyla doğa cenneti bir yerde sınav öncesi 15 günlük bir kamp sürecine girmiştir. İstanbul Özlem Dersanesi’nin sahibi Hadi’nin (Cüneyt Arkın) yönetiminde başlayan kampa öğrenciler ve öğretmenler büyük bir heyecanla katılırlar.

Çocukluk arkadaşı olan ancak o yıllarda birbirilerine olan duygularını bir türlü ifade edemeyen Berksan (Berksan) ve Bahar ne tesadüftür ki bu kampta bir araya gelirler. İkisinin de yaşamında çok büyük değişiklikler olmuştur. Berksan artık herkes tarafından tanınan ünlü bir pop stardır. Ancak iki genç arasında yıllarca bastırılan duygular bu kampta ortaya çıkar. Fakat bu durumdan hiç de mutlu olmayacak bir üçüncü kişi vardır.

Öğretmenler arasında da aşk kıvılcımları ortaya çıkmaya başlar. Seksi Coğrafyacı ile yollarını ayıran Mustafa (Mustafa Topaloğlu) ile Yüksel (Sibel Tüzün) arasındaki yakınlaşma gün geçtikçe artmaktadır. Bu arada Hadi’yi çökertmek için sayısız yola başvuran Şahin, çalışmalarını sürdürmekte ve yeni yeni planlar yapmaktadır.

Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim