Ağca tahliye istedi

  • Home
  • Ağca tahliye istedi
Ağca tahliye istedi
Mehmet Ali Ağca'nın, erken tahliye olmak için yaptığı başvuru reddedildi.Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin katili olan ve iki ayrı gasp suçundan tutuklu bulunan Mehmet Ali Ağca'nın, erken tahliye olmak için yaptığı başvuruyu reddetti. Böylece Ağca'nın 18 Ocak utah seo 2010 tarihine kadar cezaevinde kalması kesinleşti.
Kartal H Tipi Cezaevi'ndeyken Malatya'da oturan ailesine daha yakın olmak için Ankara'ya nakledilmeyi talep eden Ağca, Adalet Bakanlığı'nın izniyle Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

AĞCA: MÜDDETNAME HATALI

Ağca, geçen günlerde avukatları vasıtasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe ile başvurmuş ve Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan müddetnamenin hatalı olduğunu savunarak, 18 Ocak 2008'de tahliye edilmesini istemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ağca'nın bu başvurusunu reddetti. Kararda, Ağca hakkında hazırlanan müddetnamenin doğru olduğu belirtildi.
Kartal Cezaevi'ndeyken hatalı bir kararla tahliye edildiği ortaya çıkan Ağca, 8 günlük özgürlüğün ardından Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin kararıyla 20 Ocak 2006'da tekrar tutuklanmıştı.

Kartal Başsavcılığı'nca hazırlanan müddetnamede Ağca'nın 18 Ocak 2010'da tahliye olacağı belirtilmişti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim