Bombacının hikayesi

  • Home
  • Bombacının hikayesi
Bombacının hikayesi
Bombacının ilk suçu bu değil. Diyarbakır canisinin 5 yıl önce vukuatı çıktı.Abone ol

Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili yakalanan 24 yaşındaki Erdal Polat’ın, PKK’nın ’uyuyan teröristler’inden olduğu ortaya çıktı.

2 YIL UYUTULMUŞ

Erdal Polat’ın, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutl rhode island seo u Hürriyet gazetesine "Terörist Erdal Polat, yaklaşık 2 yıl görev verilmeden bekletilmiş, terörist uyutulmuş. Ancak, örgütle bağını hiç kesmemiş, sonra da bu görev verilmiş. Birçok olay önceden önleniyor. Bunu önleyemediğimizden üzgünüz" dedi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETMİŞ

Polat'ın kapatılan Diyarbakır 4 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde, 2002 yılında ’PKK’ya yardım ve yataklık etmek’ suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Polat’ın 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ve dosyasının suç tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle görevsizlik kararı verilerek Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği, burada delil yetersizliğinden beraat ettiği kaydedildi.

Bombacı Erdal Polat’ın ayrıca, bir protesto eyleminde de ’Barışın elçisi İmralı’da’, ’Önderliksiz yaşam asla, yaşasın başkan Apo’ diye slogan attığı, bu suçtan dolayı da gıyabi tutuklu olarak arandığı belirtildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim