Perinçekten yeni iddia

  • Home
  • Perinçekten yeni iddia
Perinçekten yeni iddia
İP lideri Perinçek, dış borcun 500 milyar doları bulduğunu iddia ettiAbone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğru Perinçek, ''Türkiye'nin iç ve dış borcu 500 milyar doları buldu, bütçe sürekli açık veriyor'' dedi.

Perinçek, Mersin'in Mut İlçesinde, partisinin ilçe teşkilatınca organize edilen ''Çıkış sağlık sektörü seo yolu'' konulu konferansa katıldı. Konferansta, ekonomik gelişmelere dikkati çeken Perinçek, ''Türkiye'de Özallardan başlayan ve Erdoğanlarla devam eden bir süreç var. Bu süreç, borçlanmak, borçlanmak ve borçlanmak. Türkiye'nin iç ve dış borcu 500 milyar doları buldu, bütçe sürekli açık veriyor. Temel mesele bence budur'' dedi.

Perinçek, ''Türkiye'nin üretim yapısının çökertilmeye başlandığını, Avrupa'nın programları ortaya koyup (bunları uygulayacaksın) dediğini'' iddia ederek şunları söyledi: ''Şu anda Türkiye piyasalarında 100 milyar dolar para var. ABD, dolarları dünyaya pompalayarak haraç alıyor. Ülkemizin temel sanayisi ve stratejik kitlerini yabancılara verdiler. Yabancı tarım ürünleri ülkemize giriyor, her şey ithal edilmeye başlandı. Türkiye borçlanarak dışardan tarım ürünleri alıyor.'' Perinçek, ''Atatürk'ten yana olan, bağımsızlıktan yana olan herkesin bir araya gelmesi gerektiğini'' sözlerine ekledi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim