Canlı bomba alarmı

  • Home
  • Canlı bomba alarmı
Canlı bomba alarmı
Metroyu kana bulamaya hazırlanan canlı bombanın bir arkadaşı daha olduğu ortaya çıktı. Abone ol

Mecidiyeköy'de bombalı eylem yapmak üzereyken yakalanan Şahabettin D. ve olay çerçevesinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu sürerken ikinci bir canlı bombanın eylem yapmak için Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptığı ileri sürüldü.

Sorgulanan bombacı Şehabettin D'nin PKK terör örgütüne 2000 yılında katıldığı ve bu tarihten itibaren Kandil Dağı'nda bomba ve sabotaj konusunda eğitim aldığı belirlendi.

Terör örgütü PKK'nın İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da halkın yoğun olduğu yerlerde, Van ve Diyarbakır'da is all on 4 dental turkey prices e askeri tesislere yönelik bombalı saldırı planladığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, bayramdan hemen önce yine Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girdiği belirlenin ikinci bir bombacı için alarma geçti.

İKİNCİ BOMBACININ FOTOĞRAFI EMNİYETTE

Kalabalık kentlerde eylem yapmak için yurda giriş yaptığı belirlenen ikinci bombacının 10 yıl önce çekilmiş bir fotoğrafının da polisin elinde olduğu iddia edildi.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü Ekipleri, yaklaşık bir ay önce, 2000 yılından bu yana terör örgütü PKK'nın Kandil'de bulunan kamplarında eğitim alan bomba uzmanı Şerafettin D. ve ikinci bir bombacının büyük bir eylem için Türkiye'ye giriş yapacağı istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen İstihbarat Daire Başkanlığı ekipleri, bombacı Şerafettin D'yi İstanbul'a kadar takip etti.

Yenibosna'daki bir eve gelen D, burada 2 gün kaldıktan sonra şehirlerarası otobüsle tekrar Batman'a hareket etti. Burada yaklaşık 1 hafta kalan D, PKK terör örgütünün insan kaçakçılık birimlerinden kendisine Mehmet Demirkaya isimli sahte bir kimlik temin etti. İstihbarat birimleri Demirkaya sahte kimliğini alan PKK bombacısını adım adım izlemeyi sürdürdü.

6 BİN KİLOMETRE TAKİP EDİLDİ

Batman'dan aldığı sahte kimlikle güvenlik güçlerini atlattığını düşünen Şerafettin D, Diyarbakır'a gitti. Burada PKK örgütünün bazı bölge sorumlularıyla görüşmeler yaptı. İstihbarat birimleri bir an bile olsun Demir'i takip etmeyi bırakmadı. Polis istihbarat birimleri, Şerafettin D'yi bir ay süresince, tam 6 bin kilometre boyunca takip etti. D, yaklaşık bir aylık bir takibin ardından en son girdiği Yenibosna'da ki evinden çıktı. İETT otobüsüne binen D, otobüsle Mecidiyeköy'e doğru harekete geçti. Bombacı otobüse bindiğinden müşteri kılığında 2 istihbarat elemanı da otobüste yerini aldı. Şişli'deki metro istasyonunda kıskıvrak yakalanan D'nin ardın güvenlik güçleri şimdi ikinci bombacının peşinde.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim