Travesti cinayetine hapis

  • Home
  • Travesti cinayetine hapis
Travesti cinayetine hapis
Travesti cinayetine 32 yıl hapis cezası geldi. Abone ol

Bursa'da, ‘Ece’ takma adlı travesti 22 yaşındaki Abdullah Uçele'yi bıçaklayarak öldürdüğü, arkadaşını ise yaraladığı suçlamasıyla, ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 59 yaşındaki Mustafa İrcan, ‘cinayet’ suçundan 25 yıl, ‘yaralama’ suçundan da 7 yıl olmak üzere toplam 32 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen Ağustos ayında merkez Osmangazi İlçesi, Yalova yolu üzerinde meydana gelmişti. ‘Cinayet’ suçundan hüküm giydikten sonra ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen Şartla Salıve oklahoma seo rilme Yasası'ndan yararlanıp tahliye olan Mustafa İrcan, ‘Ece’ takma adını kullanan travesti Abdullah Uçele'yi bıçaklayarak öldürmüş, kendisine engel olmak isteyen travesti 19 yaşındaki Hamdullah Çelik'i ise yaralamıştı. Gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, cinayeti birlikte olmak isteği Abdullah Uçele'nin, teklif ettiği 20 YTL'yi az bulması nedeniyle işlediğini söyleyen katil zanlısı İrcan, çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘cinayet’ ve ‘cinayete tam teşebbüs’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mustafa İrcan, mahkemede ifade değiştirip, “Ben pazarcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Olay günü sabaha karşı saat 04.30'da evime giderken travestiler karşıma çıktı. Bana sataştılar. Kendilerine, ‘Sizinle işim olmaz’ dedim. Bunun üzerine gözüme biber gazı sıktılar. Ben de kendimi korumak için belimdeki bıçağı çıkartıp rastgele salladım. Kime vurduğumu bilmiyorum. Daha sonra Abdullah Uçele'yi öldürüp, arkadaşı olan Hamdullah Çelik'i de yaraladığımı öğrendim'' dedi.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada, suçu sabit görülen Mustafa İrcan'a ‘cinayet’ suçundan 25 yıl, ‘yaralama’ suçundan da 7 yıl olmak üzere toplam 32 yıl ağır hapis cezası verildi.

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE ARKADAŞIYLA POZ VERMİŞTİ

Mustafa İrcan tarafından bıçaklanarak öldürülen ‘Ece’ takma adlı Abdullah Uçele, yaralandığı arkadaşı Hamdullah Çelik'le, öldürülmeden 3 gün önce diğer travestilerle birlikte dışlandıkları gerekçesiyle İş- Kur Bursa Şubesi'ne giderek iş talebinde bulunmuştu. Uçele ve Çelik başvurusu sırasında gazetecilere yan yana poz vererek fotoğraf çektirmişti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim