2008 uykusuz geçecek

  • Home
  • 2008 uykusuz geçecek
2008 uykusuz geçecek
Gözler altın sektöründe. Atasay Kuyumculuk yeni bir vizyon istedi. Abone ol

Kuyumculuk sektörünün lideri Atasay'dan hükümete uyarı.. Altın sektörü hammadde fiyatlarındaki artıştan ve dolar kurundaki düşüş nedeniyle sıkıntı içinde..

Altının 824 dolara tırmanması sonrası gözler bu sektöre çevrildi. Atasay'ın patronu  Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, sıkıntının sadece Türkiye k hastane seo aynaklı olmadığını dünyada ekonomilerin daralma yaşadığını söyledi.

Yeni bir vizyon isteyen Kamer, İşletmelerin ağır giderler karşısında ezildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

Hammadde fiyatı yükseliyor dolar düşüyor

"Hammaddemiz altın fiyatlar yükseliyor. Bir de buna kurların düşmesi eklendi. Üretim ülkesi olmaktan çıkıyoruz. Yavaş yavaş tehlike çanları çalıyor. Takı talebi azaldı. Petrol fiyatlarını ve dünyadaki global hareketlerini izlemek gerekiyor.

2008'de uykusuz geceler bekliyor

2008'in büyüme tahminini yapan Kamer, "Ekonomi kurmaylarının 2008 yılını uykusuz geçireceklerine inanıyorum. Türkiye'ye mahsus bir şey değil. Dünyada ekonomik daralma var. İyi seyredip önlemlerini almalıyız. Ben 2008 büyümesinin 2007'nin altında bekliyorum. Ekonomide yeni enstrümanlara ihtiyaç var" dedi.

Yeni vizyon istedi

Durgunluktan çıkmak için yeni projelerin üretiminin şart olduğunun altını çizen Kamer, "Dünyadaki parayı nasıl ülkemize çekeriz bunu düşünmeliyiz. Dubai'ye bakın. O gün için düşünülmeyen projeler ürettiler. Dubai'nin nüfusu ne kadar? Cennet vatanda yaşıyoruz. Yeni vizyon lazım. " diye konuştu.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim