Oooo! Bu ne şıklık!

  • Home
  • Oooo! Bu ne şıklık!
Oooo! Bu ne şıklık!
Bush'la Gül arasındaki samimiyet gözlerden kaçmıyor. İşte ABD izlenimleriAbone olCumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Washington temasları olumlu geçiyor. Bu hava George Bush'un Abdullah Gül'le sohbetine de yansıyor. İki lider arasındaki samimiyet gözlerden kaçmıyor.

Gül'ün Washington ziyareti, b gezi videosu azı ilkleri de beraberinde getirdi. Gül Süleyman Demirel'in 1996'daki ziyaretinin ardından Washıngton'a giden ilk cumhurbaşkanı oldu. Ziyaret, aynı zamanda Gül'ün 2008 yılında gerçekleştirdiği ilk yurt dışı gezisi de oldu.

TOKALAŞMADA TEREDDÜT

Amerikan başkanı Bush, Cumhurbaşkanı Gül’ü "Çok şık görünüyorsun, tam bir cumhurbaşkanı gibi..." sözleriyle karşıladı ve Gül'ü samimi bir hareketle koltuğa buyur etti. İki lider bir ara tokalaşma tereddütü yaşadı, ama eller Gül'ün hamlesiyle tekrar buluştu.

Bush Gül’e “Daha önce pek çok kez oval ofise Dışişleri Bakanı sıfatıyla geldiğinizi hatırlıyorum. Şimdi de cumhurbaşkanı olarak büyük bir stratejik ortağımızı temsilen buradasınız." diyerek Cumhurbaşkanlığını tebrik etti.

Bush ve Gül, kapalı kapılar ardında yoğun bir gündemi konuşurken, Gül'ün eşi Hayrinüssa Gül ve First Lady Laura Bush da birlikte çay içti.


Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim