PKKnın örneği El Kaide

  • Home
  • PKKnın örneği El Kaide
PKKnın örneği El Kaide
Cumhurbaşkanı Gül terör konusunda politik çözüm önerenlere bakın ne dediAbone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün, Irak topraklarından Türkiye'ye sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, ''Böyle bir durumda 'dışarıdan gelen bir teröre karşı politik çözüm bulalım' denilebilir mi?'' dedi.

Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği ABD'nin başkenti Washington'da rhode island seo ki Woodrow Wilson adlı uluslararası düşünce kuruluşunda bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin kendi içindeki sorunlarını çözmek için ekonomik ve sosyal çok
yönlü çalışmalar yapıldığını ve bu konuların tartışıldığını belirten Gül, bunun
ayrı bir konu olduğunu kaydetti.

ELKAİDE'YE POLİTİK ÇÖZÜM OLUR MU?

Gül terörle mücadelede ABD-El Kaide örneğini vererek, "Nasıl burada politik çözüm bulalım' denilemezse burada da böyle bir şey söz konusu olamaz. Dolayısıyla bunu, ne bugün burada ne de önceki görüşmelerde başka ortamlarda konuşmadık, konuşmayız da.''

BAZI FARKLI DÜŞÜNCELER BULUNUYOR

Gül, bir soru üzerine Türkiye'de gençler arasında aşırı dinciliğin yaygın olmadığını ifade etti. Türk gençlerinin modernist yapıya sahip olduğunu belirten Gül, her ülkedeki gibi gençler arasında bazı farklı düşüncelerin de bulunduğunu dile getirdi.

KERKÜK REFERANDUMU

Kerkük'ün potansiyel önemli bir problem olarak görüldüğünün altını çizen Gül, ''Irak Orta Doğu'nun küçük bir modeli. Kerkük de Irak'ın küçük bir modeli. Gruplar arasında anlaşma sağlanmadan referandum yapılırsa etnik çatışmalar başlayabilir. Kerkük'ün statüsü Birleşmiş Milletler tarafından belirlendikten sonra referandum yapılmalı'' diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim