Doğu kara gömüldü

  • Home
  • Doğu kara gömüldü
Doğu kara gömüldü
Üç gündür süren kar yağışı yurdun batısında etkisini kaybetti. Doğu'yu esir aldı.Abone ol

Kar yağışı yurdun batısında etkisini yitirirken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde üç günden beri etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle binden fazla köy yolu ulaşıma kapandı.

Kars'a İstanbul ve Ankara'dan iki günden beri uçak seferi yapılamıyor. Tunceli-Erzincan karayolu youtuber , tipi ve sis nedeniyle ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar kalınlıkları Bitlis'te 35, Ağrı'da 30, Muş'ta 25, Hakkari'de 20, Kars'ta 17, Iğdır'da 11, Ardahan ve Erzurum'da 10, Erzincan'da 4, Iğdır'da bir santimetre oldu.

Gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 12, Erzurum ve Ağrı'da 7, Erzincan'da 4, Iğdır'da da 3 dereceyi buldu.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'ta 300, Bitlis'te 280, Bingöl'de 243, Erzincan'da 42, Tunceli'de 245, Erzurum'da 200, Hakkari'de 40, Ardahan'da 36 köy yolu ulaşıma kapandı. Muti Köprüsü yakınlarındaki tipi ve sis nedeniyle, Erzincan-Tunceli ve Muş-Kulp-Diyarbakır karayolları ulaşıma kapandı.

KARS'A UÇUŞLAR DURDU

- Hakkari'de, belediye karla mücadele ekipleri çarşı merkezi ve kapalı olan mahalle yollarını ulaşıma açtı. Yoğun sisten dolayı görüş mesafesinin sıfıra düştüğü kentte, polis ekipleri yaptıkları anonslarla sürücülerin buzlu ve sisli yolda daha dikkatli olmaları ve araçlarına zincir takmaları uyarısında bulundu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim