Karakış ABDyi vurdu

  • Home
  • Karakış ABDyi vurdu
Karakış ABDyi vurdu
ABD'nin California eyaletini vuran şiddetli fırtına yüzbinlerce kişiyi elektriksiz bıraktıAbone ol

ABD'nin California eyaletini vuran şiddetli fırtına, yağmur ve yüksek kesimlerdeki kar yağışı yüzbinlerce kişinin elektriksiz kalmasına, yolların kapanmasına ve uçak seferlerinin iptal edilmesine yol açtı.

Yetkililer google ads service , ABD'nin batı yakasını güneyden kuzeye etkileyen kötü hava koşullarından ötürü şimdiye dek can kaybı olmadığını açıklarken, California'nın Orange County bölgesindeki kanyonlarda yaşayan 3 bin kişinin evlerini terketmelerini istediler.

San Francisco ve civarında hızı saatte 160 kilometreye ulaşan fırtınadan ötürü 400'den fazla ağaç devrildi, bölgeye birkaç saatte yağan şiddetli yağmur su baskınlarına yol açtı. California eyaleti makamları, San Francisco bölgesinde acil durum ilan ettiler.

Pacific Gaz ve Elektrik şirketi de, eyaletin kuzeyinde 615 bin konut ve işyerine elektrik verilemediğini bildirerek, bölgeye yeniden elektrik verilebilmesi için birkaç gün gerektiğini açıkladı. Los Angeles'ta da 10 bin civarında konuta elektrik sağlanamadığı belirtildi.

Kötü hava koşullarından ötürü ana yollarda da güçlükle ulaşım sağlandığı, eyaletin Sierra Nevada, Tahoe gölü gibi yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı açıklandı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim