Şimdi SİNEMA zamanı

  • Home
  • Şimdi SİNEMA zamanı
Şimdi SİNEMA zamanı
Hafta sonu ne yapacağım diye düşünenler. Beş yeni film gösterimde. İşte o filmler;Abone olBu hafta 5 yeni film gösterimde: ''Büyük Hazine: Sırlar Kitabı'', ''Rıza'', ''Yargısız İnfaz'', ''Ölüm Bekçisi'', ''Hayatta İki Kez''.

Büyük Hazine: Sırlar Kitabı
(National Treasures: Book of Secrets)

Yönetmen: Jon Turteltaub
Oyuncular: Nicolas Cage, Helen Mirren, Diane Kruger, Ed Harris...
Tür:  Aksiyon / Macera
Süre: 125 dakika
Yapım Yılı: 2007

“Büyük Hazine: Sırlar Kitabı”nda Ben Gates ve üniversite profesörü babası Patrick Gates’in (Jon Voight), geçmişte ABD Başkanı Lincoln’ü öldüren suikastçı John Wilkes Booth’un günlüğünden kaybolan sayfaları bulmalarından sonra gelişen olaylara tanık olacağız.

Sözkonusu günlük, suikastı yapan Booth öldürüldüğünde üzerinden çıkmıştır. Ancak günlük bulunduğunda birkaç sayfası yırtıktı ve o kayıp sayfalar bugüne kadar bulunamamıştır. Üstelik Ben ile Patrick Gates’in bulduğu eksik sayfalarda Başkan Lincoln’e düzenlenen komploya ikisinin büyükbabası Thomas Gates’in de bir şekilde suç ortaklığı yaptığı iddia edilmektedir.

Ben bu olayın ardındaki gizemi çözmek için Amerikan tarihi arşivcisi olan eski kız arkadaşı Abigail Chase (Diane Kruger) ve teknoloji dahisi ortağı Riley Poole (Justin Bartha) ile beraber çalışır. Çıkacakları bu macera onları Washington kentinin tehlikelerle dolu gizli dehlizlerinden alıp zigzaglar çizdirerek Paris, Londra ve Kuzey Amerika’nın derin bölgelerine kadar götürecektir.

Rıza

Yönetmen: Tayfun Pirseli mini gastric bypass turkey moğlu
Oyuncular: Rıza Akın, Nurcan Eren, Melissa Ahmedi, Emin Baş...
Tür: Dram
Süre: 109 dakika
Yapım Yılı: 2007

Rıza İstanbul Adana arasında taşımacılık yapan bir kamyon şöförüdür. Hayatta sahip olabildiği yegane şey olan ipotekli kamyonu İstanbul'a yaptığı son seferinde arızalanır. Kamyonu tamir ettirmesi için gereken parası olmadığı için umutsuzca para aramaya başlar. Bu süre içerisinde İstanbul'da içi hep bir umutla bekleyen insanlarla dolu bir otelde kalır. Rıza, para bulamayınca çaresiz bir şekilde yıllar öncesinde terk edip gittiği Aysel'e baş vurur. Aysel, Rıza'nın karşına hiç ummadığı bir anda ve bir istekle çıkmış olmasından ötürü şaşkın ve kırgındır; onu kovar. Kamyonunu kaybedeceği korkusuna kapılan Rıza para bulamak için sonunda o andan sonra peşini bırakmayacak olan korkunç bir suça bulaşır. Sıyrılmak istediği günah sonunda onu aslıda benzer bir sırrı huzursuz bir şekilde taşıyan Aysel'e götürür. Ne var ki, bir araya gelmelerini engelleyen 'görünmez' bir duvarın kıyısında kalıvermişlerdir.

Yargısız İnfaz
(Rendition)

Yönetmen: Gavin Hood
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon , Alan Arkin, Meryl Streep ...
Tür: Dram / Gerilim
Süre: 120 dakika
Yapım Yılı: 2007

Anwar El Ibrahimi (Omar Metwally) çocukken ailesi ile birlikte Amerika’ya göç etmiş, Mısır asıllı Amerikalı bir kimya mühendisidir. Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Washington’a giderken bindiği uçakta aniden ortadan kaybolan El İbrahimi, aslında CIA tarafından sorgulanmak üzere kaçırılmıştır. CIA Kuzey Afrika analisti olan Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal), onun merhametsizce ve alışılmışın dışında tekniklerle sorgulamasına tanık olduktan sonra kendi görevini sorgulamaya başlar.

Bu arada hiç bir iz bırakmadan ortadan kaybolan kocasını aramaya başlayan El Ibrahimi’nin hamile karısı Amerikalı Isabella (Reese Witherspoon) Senator Hawkins’in (Alan Arkin) yardımcısı olan, okul arkadaşı Alan Smith (Peter Sarsgaard)’den yardım ister.

Çok geçmeden de kocasının CIA terörizm yöneticisi Corrinne Whitman (Meryl Streep) tarafından sorgulanmak üzere üçüncü dünya ülkelerinden birine gönderildiğini öğrenir. Ancak bu araştırmaları esnasında CIA için muhtemel terörist eylem şüphelisi haline gelmekten de kendini kurtaramaz.

Ölüm Bekçisi
(Deaths of Ian Stone)

Yönetmen: Dario Piana
Oyuncular: Mike Vogel, James Bartle, Christina Cole, Andrew Buchan...
Tür: Korku / Gerilim
Yapım Yılı: 2007

Ian Stone (Mike Vogel), güzel bir yaşamı ve onu seven sadık bir sevgilisi olan, Jenny Walter (Christina Cole), bir gençtir. Buz hokeyinde kaybettiği maçtan sonra gece geç saatte eve dönerken Ian şaşırtıcı bir şey keşfeder; demiryolundaki geçidin yakınında, cesede benzeyen bir şeyle karşılaşır. Ian bu tüyler ürperten şeyi incelerken "ceset" tarafından saldırıya uğrar. Ceset onu zorla demiryoluna sürükler ve gelen trenin altında kalır.

Ian, Yaradan'la tanışmayı beklerken, takım elbise içinde bir büroda uyanır. Hayattadır ve seksi ama esrarengiz bir kadın olan Medea'yla (Jaime Murray) birlikte yaşıyordur. Jenny hâlâ hayatındadır ama artık sevgilisi değil, bir iş arkadaşıdır. Hayatındaki pek tanıdık yüzden biridir. Ian kısa süre sonra takip edildiğini fark eder. Görünüşe göre herkesin en büyük kâbusunu yaşamaktadır; peşindekiler onu tekrar öldürmeden önce bulunduğu durumu anlayana kadar her gün tekrar tekrar ölüp dirilecektir.

Hayatta İki Kez
(Twice Upon A Time)

Yönetmen: Antoine de Caunes
Oyuncular: Jean Rochefort, Charlotte Rampling, Isabelle Nanty, Ian Richardson...
Tür: Romantik / Komedi
Süre: 92 dakika
Yapım Yılı: 2007

César ödüllerinin İngiliz versiyonu olan BATAR Ödülleri’ni düzenleyen komite, Fransız yönetmen Louis Ruinard’a Yaşam Boyu Başarı ödülünün sunulacağı töreni renklendirmek için muhteşem bir fikir icat eder. Komite üyeleri, ateş ve barutu yan yana koymak üzere olduklarından habersizce, Ruinard filmlerinin 70’lerdeki divası ve yönetmenin eski sevgilisi olan, bir on yıl boyunca şöhretin keyfini sürmüş, tabloid manşetlerden inmemiş ve gün gelince Ruinard’ı hiçbir açıklama yapmadan terk etmiş olan aktris Alice d’Abanville’i Ruinard’a ödülünü sunmak üzere davet ederler. Yetenek ve kibirden yaratılmış iki dev arasında tutkunun ateşi tekrar canlanacak mıdır? Devlerin karşılaşmasında ilk kim teslim olacaktır? Fransız komedi ustası Antoine de Caunes’in yönetmen koltuğuna oturduğu üçüncü filmde daima genç aktris Charlotte Rampling, Oscar adayı Fransız ikon Jean Rochefort ile birlikte 70’lerde dünyayı peşinden sürüklemiş ünlü bir çifte hayat veriyor.

Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim