Clintonun havası söndü

  • Home
  • Clintonun havası söndü
Clintonun havası söndü
İowa'da başkanlık ön seçimlerinin ilki yapıldı. Obama Clinton'u yendi.Abone ol

ABD’de Kasım ayında düzenlenecek olan başkanlık yarışı için Iowa eyaletinde yapılan ilk önseçimlerde, Demokrat Parti’de siyah senatör Obama, Cumhuriyetçi Parti’de de dindar ve muhafazakar kanadın adayı Huckabee önemli bir zafer kazandı.

ABD’nin ilk siyah başkanı e-ticaret seo olma mücadelesini veren Obama, Iowa zaferini "ABD tarihinde bir dönüm noktası" olarak değerlendirmişti.

ABD’de ilk önseçimi kazanan isimler belli oldu. Başkanlık yarışında psikolojik yönden büyük önem taşıyan Iowa ön seçimlerinde, Demokrat Parti’de “değişim” sloganıyla ortaya çıkan 46 yaşındaki en genç başkan adayı Barack Obama, yüzde 38 dolayında oy aldı.

2004 seçiminde Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı adayı ve sol kanadın desteklediği isim olan John Edwards yüzde 30’la ikinci, ülke çapında en iddialı aday konumundaki eski Başkan Bill Clinton’ın eşi Hillary Clinton ise yüzde 29’la üçüncü olabildi.

Cumhuriyetçi Parti’de ise, yıldızı son iki ayda parlayan, muhafazakar ve dindar kesimlerin desteklediği Arkansas eyaletinin eski valisi ve eski vaiz Mike Huckabee, rakiplerini rahatlıkla geçti.

Huckabee yüzde 34 dolayında destek alırken, Massachusetts eyaletinin eski valisi Mitt Romney,yüzde 25 ile ikinci oldu. Bu iki adayı, oldukça geriden eski senatör Fred Thompson ve Arizona senatörü John McCain izledi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim