Çankayanın NOTERİ mi?

  • Home
  • Çankayanın NOTERİ mi?
Çankayanın NOTERİ mi?
Çankaya Köşkü'nde TRT'yi ağırlayan Gül, gazetecilerden gelen her soruya ayrıntılı cevap verdi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili olarak, ''Bütün dünya terör örgütünün çirkin yüzünü bu vesileyle görmüş olacak ve teröre karşı mücadelede işbirliği, teröre karşı müşterek hareket etme çok daha güçlü bir şekilde devam edecek'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, TRT 1'de yayınlanan ''Zirveden Bakış'' adlı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'daki patlamayı ''menfur bir terör saldırısı'' olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Gül, saldırıyı kınadı.

Dünya terörün çirkin yüzünü gördü

Cumhurbaşkanı Gül, terörün kötü yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, saldırının şehrin ortasında, dershanelerin bulunduğu, çocukların, kadınların bulunduğu bir bölgede gerçekl dental crown turkey prices eştiğine dikkati çekerek, bunun da terörün çirkin ve gerçek yüzünü gösterdiğini vurguladı.

Gül, ''Ümit ediyorum ki bütün dünya terör örgütünün çirkin yüzünü bu vesileyle görmüş olacak ve teröre karşı mücadelede işbirliği, teröre karşı müşterek hareket etme çok daha güçlü bir şekilde devam edecek'' dedi.

ABD müttefikimizdir

Gül, ABD ile istihbarat çalışmaları yapıldığını belirterek "ABD bizim müttefikimiz, PKK'yı terör örgütü olarak ilk kabul eden ülkelerden birisi. Hatta terör örgütünün başının teslim edilmesinde aktif rol oynadı. O yüzden terör örgütüne karşı operasyonda işbirliği yapılması gayet normal. Irak'ın hava sahasını kontrol eden ABD, teröre karşı mücadelemizde TSK'nın operasyonuna kolaylık sağlamıştır."

Cumhurbaşkanlığı tartışmaları geride kaldı

Cumhurbaşkanı olmasıyla ilgili eleştiriler hatırlatılan Abdullah Gül, "Bu tartışmalar yapıldı Türkiye'de. Artık bunların konuşulmaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

AB yolunda daha çok çalışılmalı

2008'de AB konusunda açıkları kapatmak adına daha fazla çalışılması gerektiğini ifade eden Gül, "Yapılacakların zorlamayla değil, kendi inisiyatifimizle gerçekleşmesi gerekli. Yapılan her şey Türkiye'nin çıkarınadır" diye konuştu.

Yeni Anayasa konusu

Cumhurbaşkanı Gül, yeni anayasa hazırlıklarının olabildiğince şeffaf ve geniş katılımla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda polemiklere girilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Gül, “Ne kadar büyük katılım söz konusu olursa, ne kadar geniş katılım söz konusu olursa, ne kadar polemiklerden uzak şekilde çalışmalar yapılırsa o kadar iyi olur, o kadar netice başarılı olur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül "Yeni anayasayı referanduma götürür müsünüz" şeklindeki soruya da “Böyle önemli yasalar, herkesi bağlayan yasalarda halkın desteğinin de bir kez daha teyit edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi

"Noter gibi çalıştı" haberine üzüldü.

Cumhurbaşkanı Gül, Yüksek Askeri Şüra ve hükümetin kararnamelerinin hemen onaylanması iddialarına karşı da "Bugün bir gazetede benim noter gibi çalşıtığım ve 960 imza attığım yazılmış. Bu beni üzdü. Ben Anayasa'dan aldığım yetkiyi kullanarak önüme gelen atamaları onayladım. Cumhurbaşkanlığı bir onay makamı değildir. Benim de geri gönderdiğim kararname oldu. Cumhurbaşkanı hukuki olmayan hiç bir şeyi imzalamaz ve onaylamaz. 10. Cumhurbaşkanı'na da son 110 günlük süresinde 126 kanun gönderilmiş, 126'sı da onaylanmış. Şimdi hukuka uygun kararlar bana gönderilmiş se neden onaylamayayım."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim