Patlama dünya basınında

  • Home
  • Patlama dünya basınında
Patlama dünya basınında
Dünya basını Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü patlamayı flaş haber olarak geçtiAbone ol

Dünya basını Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü, 68 kişinin yaralandığı patlamayı flaş haber olarak duyurdu.
Bir askeri servis aracının geçişi sırasında yola daha önce bırakılan aracın içindeki bombanın uzaktan kumandayla p vajinismus tedavisinde hipnoz atlatılması olayını başta BBC, CNN, Reuters, AP ve AFP gibi dünyaca ünlü televizyon ve ajanslar flaş haber olarak duyurdu.

BBC, patlama sonucu 4 kişinin öldüğü, 68 kişinin de yaralandığı patlamanın hedefinin askeri araç olduğunu bildirdi. AP ajansı ise yerel medyaya dayanarak, patlamada ölenlerin ikisinin öğrenci olduğunu, yetkililerin 2 PKK'lıyı gözaltına aldığını abonelerine duyurdu.

Reuters ise konuyla ilgili haberinde, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına yer vererek, yaralı sayısı ve patlamanın çevreye verdiği hasarı aktardı. CNN de patlamayı yine son dakika olarak verirken, patlamanın 16.55'te Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan 1.5 milyon nüfuslu Diyarbakır'da oluºtuğunu bildirdi.

Ajanslar, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yaptığı askeri operasyonların ardından 175 PKK'lının öldüğü ve terör örgütü üyelerinin Türkiye'nin değişik şehirlerinde çeşitli eylemler düzenlediği bilgisine yer verdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim